TMC HolidaysTMC Holidays
Ai uitat parola?

VACANTE IN CEHIA

Ascunsa in inima Europei, Cehia este un amestec intre est si vest, o tara cu istorie si cultura din abundenta. Inconjurata de munti, impanzita de mii de castele, orase medievale, ruine antice si statiuni elegante, Cehia surprinde mereu.

Capitala tarii, Praga – sau Orasul de aur asa cum mai este supranumit, este o destinatie care iti da voie sa te bucuri din plin de atracţiile sale. Minunile arhitecturale sunt presarate la tot pasul, incepand cu bisericile  construite in stil gotic sau baroc, pana la povestile pe care le descoperi pasind pe strazile inguste si pietruite ce duc catre centrul vechi al orasului.

O alta minune a Cehiei este renumitul oras Karlovy Vary. Celebra statiune este situata la o distanta de aproximativ 130 de kilometri  de Praga. Aici descoperiti  numerose izvoare de apa termala cu temperaturi cuprinse între 30 şi 70 grade Celsius. Numele orasului provine de la regele Karol al IV lea, despre care se spune ca aflandu-se la vanatoare in aceasta zona, a fos rănit şi tratandu-şi rana cu apa unui izvor s-a vindecat miraculos. Legendele spun ca de-a lungul timpului aici s-au tratat Tarul Petru cel Mare, Otto van Bismarck, Maria Theresa, Beethoven, Goethe.

Mai putin cunoscut  este orasul  Brno. Al doilea ca marime din Cehia,Brno nu trebuie să lipseasca din vacanta petrecuta  pe aceste meleaguri. Incarcat de istorie si frumos, orasul este presarat cu parcuri enorme si gradini incantatoare.Un loc plin de liniste, de culoare si frumos este Gradina Botanica, fondata in anul 1922 de catre profesorul Josef Podpera.Cehia  incanta si bucura sufletul la tot pasul.

Suprafata: 78.866 km²

Ora locala: UTC+01:00

Moneda: coroana ceha (CZK)

Limba: Ceha

Populatie: 10.560.560

Capitala: Praga

CRACIUN 2018 – PRAGA

23.12.2018 Bucuresti – Praga / Hotel Ehrlich 4* Prezentare la Aeroportul Bucuresti-Otopeni Henri Coanda la ora 08.30 pentru imbarcare la cursa TAROM RO 225 cu decolare la ora 10.35 spre Praga. Aterizare la Praga la ora 11.30. Incepem explorarea orasului cu un tur pietonal, cuprinzand principalele obiective turistice ale orasului: Muzeul National, Teatrul National, Cartierul [...]